Kakšna najdba!

20. julij 2022
Ko se je Jennifer leta 2021 potapljala, je na dnu reke zagledala zeleno stekleničko. Pobrala jo je, saj se ji je to zdela najdba, kakršno odkriješ enkrat v življenju. Steklenička je vsebovala sporočilo, ki ga je napisal mladenič na svoj 18. rojstni dan leta 1926! Besede so sporočale, da kdor bo našel to sporočilo, naj mu ga vrne. Jennifer je s pomočjo Facebooka odkrila navdušeno družino tega moža. Čeprav je leta 1995 umrl, je njegovo nekoč skrivno sporočilo prineslo veselje Jennifer in njegovi družini.
V 2 Kr 22,8 beremo, da je Hilkijá »našel knjigo postave v Gospodovi hiši.« Kralj Jošija je naročil delavcem, naj popravijo okvare v templju (v. 5); kraljev pisar je verjetno našel Peto Mojzesovo knjigo. »Ko je kralj slišal besede knjige postave,« je bil obenem globoko ganjen in v veliki stiski (v. 11). Tako kot tempelj v Judu je ljudstvo zanemarjalo Boga ter branje in izpolnjevanje Božje besede, ki jo je navdihnil Bog. Kot znamenje spreobrnitve je kralj očistil tempelj malikov in vsega, kar ne bi ugajalo Bogu, ko je uvedel reforme za svoj narod (23,1–24).
Danes naše Sveto pismo vsebuje 66 knjig, ki razodevajo Božjo modrost in navodila – vključno s Peto Mojzesovo knjigo. Ko jih beremo in poslušamo, naj Sveti Duh preobraža naš um in spreminja naše poti. Še danes se poglobite v zgodbo Svetega pisma, ki spreminja življenja, in najdite modrost za vse življenje!
— Tom Felten

V razmislek

Kaj vam je Bog pred kratkim razodel, ko ste preučevali Sveto pismo? Zakaj je pomembno za vas, da ga redno berete?
Nebeški Oče, prosim, pomagaj mi spoznati stvari, ki jih moram spremeniti v svojem življenju, ko preučujem Sveto pismo.

Berilo

2 Kr 22,8–12

Ključna vrstica

Knjigo postave sem našel v Gospodovi hiši. 2 Kr 22,8