Kako velik je naš Bog!

8. maj 2022
Prstne odtise že dolgo uporabljamo za identifikacijo ljudi, vendar jih lahko ponaredijo, tako da ustvarijo njihove kopije. Podobno je vzorec šarenice v človeškem očesu zanesljiv vir identifikacije – dokler nekdo ne spremeni vzorca s kontaktno lečo, kar spremeni rezultate. Uporabo biometrike za identifikacijo posameznikov lahko zlorabijo. Kaj šteje za edinstveno identifikacijsko lastnost? Izkazalo se je, da so vzorci krvnih žil edinstveni in jih je skoraj nemogoče ponarediti. Vaš osebni »zemljevid žil« je edinstven identifikator, ki vas ločuje od vseh drugih na planetu.
Ko premišljujemo o takšni zapletenosti ljudi, bi moralo to v nas vzbuditi občutek čaščenja in čudenja nad Stvarnikom, ki nas je ustvaril. David nas je opomnil, da smo »čudovito ustvarjeni« (Ps 139,14), in to je zagotovo vredno praznovanja. Ps 111,2 nas spomni: »Velika so Gospodova dela, preiskujejo jih vsi, ki imajo veselje z njimi.«
Še bolj vreden naše pozornosti pa je božanski Stvarnik sam. Ko proslavljamo velika Božja dela, moramo proslavljati tudi njega! Njegova dela so velika, on pa je še večji, kar je spodbudilo psalmista, da moli: »Zakaj ti si velik in delaš čudovite reči, ti si Bog, ti edini« (86,10).
Ko danes premišljujemo o veličini tega, kar dela Bog, občudujmo tudi veličino tega, kdo je.
— Bill Crowder

V razmislek

Kaj v vas vzbudi občutek čudenja in občudovanja? Kako si boste danes vzeli čas za slavljenje Boga zaradi njegovih čudovitih del?
Oče, zlahka me premaga, da preveč premišljujem o stvarstvu, ne da bi resnično premišljeval o tebi – tistem, ki je ustvaril vse. Pomagaj mi, da ne bom občudoval le velikih in mogočnih del, ampak tudi velikega in mogočnega Boga, ki jih je ustvaril.

Berilo

Ps 111,1–10

Ključna vrstica

Velika so Gospodova dela, preiskujejo jih vsi, ki imajo veselje z njimi. Ps 111,2