Jezus Kristus je vstal na današnji dan!

31. marec 2024
Preden je šel Charles Simeon na univerzo v Cambridge v Angliji, je oboževal konje in obleke, vsako leto je porabil ogromno vsoto denarja samo za svoja oblačila. A ker so na njegovem kolidžu zahtevali, da se redno udeležuje bogoslužij, je začel preiskovati, kaj veruje. Ko je bral knjige, ki so jih napisali kristjani, je na velikonočno nedeljo izkusil dramatično spreobrnitev. Ko se je zbudil zgodaj zjutraj 4. aprila 1779, je vzkliknil: »Jezus Kristus je vstal na današnji dan! Aleluja! Aleluja!« Ko je rastel v veri v Boga, se je posvetil preučevanju Svetega pisma, molitvi in obiskovanju bogoslužij v kapeli.
Na prvo veliko noč se je življenje spremenilo za dve ženi, ki sta prišli na Jezusov grob. Tam sta bili priči močnemu potresu, ko je angel odmaknil kamen. Rekel jima je: »Ne bojta se! Vem, da iščeta Jezusa, križanega. Ni ga tukaj. Obujen je bil, kakor je rekel!« (Mt 28,5–6). Izredno veseli sta ženi častili Jezusa in stekli nazaj povedat svojim prijateljem dobro novico.
Srečanje z vstalim Jezusom ni nekaj, kar bi bilo rezervirano za stare čase – obljublja, da se bo srečal z nami tukaj in zdaj. Morda bomo izkusili dramatično srečanje, tako kot ženi pri grobu ali Charles Simeon, morda pa ne bomo. Ne glede na to, kako se nam Jezus razodene, lahko zaupamo, da nas ljubi.
— Amy Boucher Pye

V razmislek

Kako se je Bog pokazal vam? Kako ste se spremenili zaradi svojega srečanja z njim?
Vstali Jezus, hvala, da si prišel in umrl na križu, da bi lahko jaz imel večno življenje. Častim te.

Berilo

Mt 28,1–10

Ključna vrstica

Ni ga tukaj. Obujen je bil, kakor je rekel! Stopíta sèm in poglejta kraj, kamor so ga položili. Mt 28,6