Globoko ukoreninjena vera

25. junij 2020
Hrast je stal več kot šeststo let, preden so ga morali odstraniti. V njegovih najboljših letih so se njegove veje širile visoko in široko. Hladne sapice so šelestele med zelenimi listi in želodi. Sonce je kukalo skozi vrzeli, ki jih je povzročil veter, in ustvarjalo plešoče žarke luči v senci pod njegovo krošnjo. Pod površino tal pa je bilo njegovo pravo veličastje – njegov koreninski sistem. Hrastova glavna korenina raste navpično in zagotavlja zanesljivo oskrbo hranil. Od glavne korenine pa se korenine širijo vodoravno, da priskrbijo drevesu dovolj vlage in hranil. Ta zapleteni koreninski sistem pogosto zraste večji kot drevo, ki ga podpira, in je življenjska črta in sidro za stabiliziranje debla.
Tako kot pri mogočnem hrastu se večina naše rasti, ki daje življenje, odvija pod površjem. Ko je Jezus svojim učencem razložil priliko o sejalcu, je poudaril, da je pomembno, da smo trdno vsajeni v oseben odnos z Očetom. Ko rastemo v spoznavanju Boga, kot se odkriva v Svetem pismu, njegov Duh ohranja naše »korenine vere«. Bog pomaga svojim učencem uspevati skozi vedno spreminjajoče se okoliščine, preizkušnje, preganjanje in zaskrbljenost (Mt 13,18–23).
Naš ljubeči Oče hrani naša srca s svojo besedo. Ko njegov Duh preobraža naš značaj, on zagotovi, da sad naše globoko ukoreninjene vere postane očiten ljudem okrog nas.
— Xochitl DixonV RAZMISLEK: Ljubeči Oče, prosim, spremeni nas od znotraj navzven in nas zasidraj v veri, ukoreninjeni globoko v nespremenljivem Svetem pismu.MISEL/
Kaj lahko storite ta teden, da zagotovite, da bo vaše srce dobra zemlja, ki jo hrani Božja beseda? Kakšen sad globoko ukoreninjene vere ste videli v svojem življenju v zadnjem letu?

Berilo

Mt 13,18–23

Ključna vrstica

V dobro zemljo vsejan pa je tisti, ki posluša besedo in jo tudi doume. Mt 13,23