Dovolj ti je moja milost

17. junij 2022
S prijateljico Martho sva leteli v tujino na misijonarsko potovanje. A razjedal me je stres. Z možem sva imela pet dni, da nekaj narediva, preden bi naša družina ostala brez doma. Ker je Martha poznala mojo situacijo, me je vprašala: »Kaj je absolutno najslabša stvar, ki bi se lahko zgodila?«
Opisala sem najhujši in nemogoč scenarij, kar sem si jih lahko zamislila. Naslednje vprašanje je zamajalo moj svet: »In ali misliš, da bi ti lahko Bog dal milost za to?«
Marthina vprašanja so me prisilila, da priznam resnico, ki spreminja življenje, da tudi če bi se zgodilo najhujše, bi bil Bog z menoj in mojo družino ter nam priskrbel vse, kar bi potrebovali za obstoj.
Ko je imel Pavel nepremagljiv problem, je prosil Boga, naj ga odstrani (2 Kor 12,7–8). Bog pa mu je odgovoril: »Dovolj ti je moja milost. Moč se dopolnjuje v slabotnosti« (v. 9). Naše upanje ni v hitrih popravkih ali stvareh, ki »nekako« delujejo. Naše upanje je v zadostnosti Božje milosti, da nas bo držala in krepila celo v najhujših časih.
Pavel je šel celo tako daleč, da se je veselil težav, saj so mu dale še eno priložnost, da se zanaša na Božjo moč (v. 10). Čeprav se jaz nisem veselila svojih strahov, sem črpala pogum iz spoznanja, da bo Božja milost dovolj, ne glede na to, k čemu se bom vrnila domov.
Njegova milost je še vedno dovolj; danes iščite moč in pogum, ki ju potrebujete od njega.
— Debbi Fralick

V razmislek

Kaj vas danes skrbi? Kako bi lahko bila Božja milost dovolj v tej situaciji?
Oče, poznaš strah, ki oklepa moje srce. Pomagaj mi, da se oklenem tvoje obljube milosti. Ti daješ, kar potrebujem, da preživim.

Berilo

2 Kor 12,7–10

Ključna vrstica

Dovolj ti je moja milost. Moč se dopolnjuje v slabotnosti. 2 Kor 12,9