Dojenček

14. oktober 2022
Več kot eno leto je bilo njegovo zakonito ime »Baby Boy« [Dojenček]. Varnostnik, ki je slišal njegov jok, ga je odkril, ko so ga zapustili. Bil je star nekaj ur in zavit le v vrečko – pustili so ga na bolnišničnem parkirišču.
Kmalu po njegovem odkritju je Center za socialno delo poklical ljudi, ki bodo nekega dne postali njegova družina za vedno. Par ga je vzel in mu dal ime Grayson (to ni njegovo pravo ime). Končno je bila posvojitev izpeljana in njegovo ime je postalo uradno. Danes lahko vidite čudovitega otroka, ki napačno izgovarja r, ko vas resno vključi v pogovor. Nikoli ne bi uganili, da so ga našli zapuščenega v vrečki.
Kasneje v življenju je Mojzes pogledal Božji značaj in to, kar je storil za izraelsko ljudstvo. »Vendar se je Gospod zavzel samo za tvoje očete, da bi jih ljubil,« jim je rekel Mojzes (5 Mz 10,15). Ta ljubezen je bila obširna. »[Bog] pomaga do pravice siroti in vdovi, ljubi tujca in mu daje kruha in obleke,« je rekel Mojzes (v. 18). »On je tvoja hvalnica, on je tvoj Bog« (v. 21).
Najsi bo to skozi posvojitev ali preprosto skozi ljubezen in služenje, smo vsi poklicani, da odražamo Božjo ljubezen. Ta ljubeči par je postal roke in noge, ki jih je Bog uporabil, da izkaže ljubezen nekomu, ki bi morda ostal neopažen in nezaželen. Tudi mi lahko služimo kot njegove roke in noge.
— Tim Gustafson

V razmislek

Kako ste občutili, da vam Bog izkazuje ljubezen na velike in majhne načine? Kakšno majhno stvar lahko naredite danes, da bi odražali to ljubezen?
Nebeški Oče, usmili se sirot. Pomagaj nam, da bi bili danes tvoje roke in noge.

Berilo

5 Mz 10,14–22

Ključna vrstica

[Bog] pomaga do pravice siroti in vdovi, ljubi tujca. 5 Mz 10,18