Dobro delo

5. april 2022
Kot najstnik se je Charles Spurgeon boril z Bogom. Med odraščanjem je hodil v cerkev, a kar se je oznanjalo, je bilo prazno in brez smisla. Zanj je bila vera v Boga bitka in Charles se je – po svojih besedah – »upiral in nasprotoval«. Neko noč je hud snežni vihar prisil šestnajstletnega Charlesa, da se je zatekel v majhno metodistično cerkev. Zdelo se je, da je pastorjeva pridiga namenjena prav njemu. V tistem trenutku je Bog zmagal v boju in Charles je dal svoje srce Jezusu.
Spurgeon je kasneje napisal: »Dolgo pred tem, preden sem začel s Kristusom, je on začel z mano.« Pravzaprav se naše življenje z Bogom ne začne v trenutku odrešitve. Psalmist pravi, da je Bog ustvaril našo notranjost, nas stkal v materinem telesu (Ps 139,13). Apostol Pavel piše: »[Bog] me je izbral že v materinem telesu in me poklical po svoji milosti« (Gal 1,15). In Bog ne neha delati na nas, ko smo odrešeni, ampak »bo on, ki je začel v vas dobro delo, to delo dokončal« (Flp 1,6).
Vsi smo »delo v nastajanju« v rokah ljubečega Boga. Vodi nas skozi naše uporniške boje v svoj topel objem. A njegov namen z nami je šele začetek. »Bog je namreč tisti, ki po svojem blagohotnem načrtu udejanja v vas hotenje in delovanje« (Flp 2,13). Bodite prepričani, da smo njegovo dobro delo, ne glede na to, koliko smo stari ali v katerem življenjskem obdobju smo.
— Kenneth Petersen

V razmislek

Kako Bog deluje v vašem življenju v tem trenutku? Kaj dela z vami za svoj namen?
Ljubeči Bog, ganjen sem ob misli na tvojo ljubečo skrb zame od trenutka mojega rojstva. Hvala ti. Pomagaj mi, da se odzovem na tvoje nenehno delo v mojem življenju.

Berilo

Ps 139,13–24

Ključna vrstica

Prepričan sem, da bo on, ki je začel v vas dobro delo, to delo dokončal do dneva Kristusa Jezusa. Flp 1,6