Čudovita spretnost

16. marec 2020
Vodja naše univerzitetne pevske skupine je vodil skupino in nas obenem spremljal na klavirju ter spretno uravnotežil ti nalogi. Ob zaključku nekega koncerta je bil videti še posebej utrujen, zato sem ga vprašal, ali je v redu. Odgovoril je: »Nikoli prej mi ni bilo treba delati tega.« Potem je razložil. »Klavir je bil tako razglašen, da sem moral celoten koncert igrati v dveh različnih durih – z levo roko sem igral v enem duru, z desno pa v drugem!« Bil sem prevzet nad presenetljivo spretnostjo, ki jo je pokazal, in čudil sem se tistemu, ki ustvari ljudi, ki so sposobni česa takšnega.
Kralj David je izrazil še večje čudenje, ko je napisal: »Zahvaljujem se ti, ker sem tako čudovito ustvarjen, čudovita so tvoja dela, moja duša to dobro pozna« (Ps 139,14). Najsi bo to v človeških sposobnostih ali čudežih narave, nas čuda stvaritve usmerjajo k veličastvu našega Stvarnika.
Nekega dne, ko bomo v Božji prisotnosti, ga bodo ljudje iz vseh generacij častili z besedami: »Vreden si, naš Gospod in Bog, da prejmeš slavo, čast in moč, ker si ustvaril vse reči, po tvoji volji so bivale in bile ustvarjene« (Raz 4,11). Te čudovite sposobnosti, ki nam jih daje Bog, in velika lepota, ki jo je ustvaril Bog, sta dovolj velik razlog, da ga častimo.
— Bill CrowderV RAZMISLEK: Kateri deli Božjega stvarstva v vas vzbudijo odziv, da ga častite? Zakaj vam je pomembno, da se zahvalite Bogu in ga slavite za sposobnosti, ki vam jih je dal?MISEL/
Kako čudovit si, Bog! Vsepovsod vidim tvoje prstne odtise. Hvala ti za vse, kar si ustvaril.
Če želite izvedeti več o Ps 139, poslušajte discovertheword.org/series/search-me-2.

Berilo

Ps 139,7–16

Ključna vrstica

Zahvaljujem se ti, ker sem tako čudovito ustvarjen, čudovita so tvoja dela, moja duša to dobro pozna. Ps 139,14