Brez krvi ni ozdravljenja

21. maj 2023
»Brez krvi ni ozdravljenja.«
Te kratke, prepričljive pridige nisem slišala od pastorja, ampak od fizioterapevta. Ko sem vprašala, zakaj želi uporabiti ultrazvok na moji poškodovani rami, je razložil, da bo kombinacija masaže, vaj in ultrazvoka pognala kri na to področje. Brez pritoka krvi, je razložil, bi bilo ozdravljenje nemogoče.
Sveto pismo se strinja, da brez krvi ni ozdravljenja. V Stari zavezi so uporabljali kri živali kot plačilo za greh, da bi bilo Božje ljudstvo čisto pred njim. »… koliko bolj bo kri Kristusa, ki je po večnem Duhu sam sebe brezmadežnega daroval Bogu, očistila našo vest mrtvih del« (Heb 9,14).
Čista vest je nekaj, kar si vsi želimo izkusiti. A ker še vedno grešimo, se še vedno borimo z občutki krivde in pozabljamo, da obstaja odgovor, ki je boljši od tega, da se moramo samo bolj truditi. Moja prizadevanja ne morejo pokriti niti enega greha – a Jezusova kri očiščuje celo najhujšega. Kar je držalo na prvi dan naše odrešitve, drži tudi danes; ozdravljenje pride samo skozi dotok Kristusove krvi, ki jo je prelil na križu za nas.
»Brez krvi ni odpuščanja« (v. 22). Slava Jezusu! V njem nam je odpuščeno; smo očiščeni – ozdravljeni. Jezus je to storil »enkrat za vselej« (10,10). Tok krvi še vedno pokriva in obnavlja; ozdravljenje in upanje najdemo samo v Jezusu.
— Debbi Fralick

V razmislek

Ali ste nagnjeni k temu, da bi si bolj prizadevali in ravnali bolje, ko se počutite krivi? Kako vam Jezusova žrtev »enkrat za vselej« prinese tolažbo in pomiritev danes?
Jezus, odpusti mi, ker skušam prekriti svoj greh. Hvala, da si storil vse, da bi me očistil in ozdravil. Ni treba, da se prekrivam sam, saj sem vedno prekrit s tvojo krvjo.

Berilo

Heb 9,11–22

Ključna vrstica

… brez krvi ni odpuščanja. Heb 9,22