Boljše od življenja

14. marec 2020
Čeprav je Mary ljubila Jezusa, je bilo življenje težko, zelo težko. Dva sinova sta umrla pred njo, prav tako dva vnuka, oba žrtvi streljanja. Mary sama pa je doživela kap, zaradi katere je bila po eni strani hroma. Toda takoj, ko je lahko, je šla na bogoslužje, kjer ni bilo neobičajno zanjo, da je s pretrganim govorjenjem izražala slavo Gospodu s takšnimi besedami: »Moja duša ljubi Jezusa; naj bo blagoslovljeno njegovo ime!«
Dolgo pred tem, ko je Mary izrazila slavo Bogu, je David napisal besede Ps 63. Na začetku psalma piše, da ga je David napisal, »ko je bil v Judovski puščavi«. Čeprav je bil v manj kot želeni – celo obupni – situaciji, ni obupaval, ker je upal v Boga. »O Bog, moj Bog si ti, željno te iščem, po tebi žeja mojo dušo … na suhi, izčrpani zemlji brez vode« (v. 2).
Mogoče ste se znašli na težkem mestu, brez jasne usmeritve ali ustreznih virov. Neprijetne situacije nas lahko zmedejo, vendar ni treba, da nas iztirijo, če se oklepamo tistega, ki nas ljubi (v. 4), nas nasičuje (v. 6), nam pomaga (v. 8) in čigar desnica nas podpira (v. 9). Ker je Božja ljubezen boljša kakor življenje, lahko tako kot Mary in David izrazimo svoje zadovoljstvo z ustnicami, ki slavijo in častijo Boga (v. 4–6).
— Arthur JacksonV RAZMISLEK: Kako bi opisali svojo držo, ko se znajdete v »puščavskem obdobju« življenja? Kako vam lahko Ps 63 pomaga, da se bolje pripravite na takšna obdobja?MISEL/
Jezus, tako sem hvaležen, da te lahko slavim v suhih, obupnih obdobjih svojega življenja, ker je tvoja ljubezen boljša kakor življenje!

Berilo

Ps 63,1–9

Ključna vrstica

Zakaj tvoja dobrota je boljša kakor življenje, moje ustnice te smejo slaviti. Ps 63,4