Blagoslovljen kruh

30. marec 2020
Ko je najina najstarejša hčerka postala najstnica, sva ji z ženo dala dnevnik, ki sva ga pisala vse od njenega rojstva. Zapisala sva, kaj ji je bilo všeč, kaj ne, njene domislice in besede, ki si jih je bilo vredno zapomniti. Sčasoma so nekateri vnosi postali bolj pisma, ki so opisovala, kaj vidiva v njej in kako Bog deluje v njej. Ko sva ji ga dala na njen trinajsti rojstni dan, je bila očarana. Dobila je dar, ki je govoril o ključnem delu začetkov njene identitete.
Ko je Jezus blagoslovil nekaj tako navadnega, kot je kruh, je razodel njegovo identiteto. Za kaj je bilo, skupaj z vsem stvarstvom, ustvarjeno, da odraža: Božje veličastvo. Mislim, da je Jezus tudi kazal na prihodnost materialnega sveta. Vse stvarstvo bo nekega dne napolnjeno z Božjim veličastvom. Ko je torej Jezus blagoslovil kruh (Mt 26,26), je pokazal na izvor in usodo stvarstva (Rim 8,21–22).
Mogoče se vam zdi »začetek« vaše zgodbe zmeden. Mogoče mislite, da nimate ne vem kakšne prihodnosti. Vendar obstaja večja zgodba. To je zgodba o Bogu, ki vas je ustvaril z namenom in za namen in ki je užival v vas. To je zgodba o Bogu, ki vas je prišel rešit (Mt 26,28); o Bogu, ki je dal svojega Duha v vas, da bi vas obnovil in ponovno vzpostavil vašo identiteto. To je zgodba o Bogu, ki vas želi blagosloviti.
— Glenn PackiamV RAZMISLEK: Kako pogled na vašo zgodbo o resničnem izvoru, da ste bili ustvarjeni z namenom in za določen namen, spremeni način, kako vidite sami sebe? Kaj je večja zgodba kot le situacija, v kateri ste zdaj?MISEL/
Dragi Jezus, svoje življenje polagam kot kruh v tvoje roke. Samo ti me lahko vrneš na moj izvor. Samo ti me lahko nosiš do moje usode. Jezus, ti si začetnik in dopolnitelj moje vere.

Berilo

Mt 26,26–29

Ključna vrstica

… je Jezus vzel kruh, blagoslovil … Mt 26,26