Ali me boš imel še vedno rad?

13. oktober 2022
Desetletno Lyn-Lyn so končno posvojili, a bilo jo je strah. V sirotišnici, kjer je odraščala, je bila kaznovana za vsako najmanjšo napako. Lyn-Lyn je vprašala svojo krušno mamo, ki je moja prijateljica: »Mami, ali me imaš rada?« Ko je prijateljica to potrdila, jo je Lyn-Lyn vprašala: »Če bom naredila napako, ali me boš še vedno imela rada?«
Čeprav tega ne izgovorimo, morda nekateri postavljamo isto vprašanje, ko se nam zdi, da smo razočarali Boga: »Ali me boš imel še vedno rad?« Vemo, da dokler bomo živeli na tem svetu, nam bo včasih spodletelo in bomo grešili. Sprašujemo se, ali moje napake vplivajo na Božjo ljubezen do mene.
Jn 3,16 nam zagotavlja, da nas Bog ljubi. Dal je svojega Sina Jezusa, da je umrl namesto nas, da bi, če verujemo vanj, prejeli večno življenje. A kaj, če se mu izneverimo celo potem, ko smo začeli verovati vanj? Takrat se moramo spomniti, da je »Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki« (Rim 5,8). Če nas je lahko imel rad, ko smo bili najslabši, kako lahko dvomimo v njegovo ljubezen danes, ko smo njegovi otroci?
Ko grešimo, nas naš Oče ljubeče popravlja in vzgaja. To ni zavračanje (8,1); to je ljubezen (Heb 12,6). Zato živimo kot Božji ljubljeni otroci in počivajmo v blagoslovljenem zagotovilu, da je njegova ljubezen do nas stanovitna in večna.
— Karen Huang

V razmislek

Kako vas razumevanje Božje ljubezni do vas krepi, da ste mu poslušni? Kako vpliva na vaš pogled na greh?
Nebeški Oče, hvala za tvojo stanovitno in nespremenljivo ljubezen.

Berilo

Rim 5,6–11

Ključna vrstica

… je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki. Rim 5,8