Ali je to znamenje?

26. februar 2023
Ponudba je bila videti dobra in bila je točno to, kar je Peter potreboval. Potem ko so ga v prejšnji službi odpustili, je ta edini hranilec mlade družine obupno molil za službo. »Zagotovo je to Božji odgovor na tvoje molitve,« so menili njegovi prijatelji.
Ko pa je Peter bral o potencialnem delodajalcu, se je počutil neprijetno. Podjetje je vlagalo v sumljive posle in je bilo znano po korupciji. Na koncu je Peter zavrnil ponudbo, čeprav je bilo to boleče. »Verjamem, da Bog želi, da ravnam pravilno,« mi je povedal. »Zaupati moram, da bo poskrbel zame.«
Peter se je spomnil na zapis o Davidu, ki je zagledal Savla v votlini. Zdelo se je, kot da je dobil popolno priložnost, da ubije moža, ki ga je lovil, a David se je temu uprl. »Gospod me obvaruj, da bi storil kaj takega … Saj je Gospodov maziljenec!« je utemeljil (1 Sam 24,6). David je bil previden pri razlikovanju med svojo razlago dogodkov in Božjo zapovedjo, naj uboga njegova navodila in ravna pravilno.
Namesto da vedno skušamo gledati za »znamenja« v določenih situacijah, raje poglejmo Boga in njegovo resnico za modrost in vodenje, da bomo znali prepoznati, kaj je pred nami. Pomagal nam bo storiti, kar je prav v njegovih očeh.
— Leslie Koh

V razmislek

Kaj bi vam lahko pomagalo razločevati med osebno razlago dogodkov in tem, kar bi Bog želel, da storite? Na koga se lahko obrnete za pobožen nasvet?
Bog, ki skrbiš za nas, daj mi modrost, da bom znal prepoznati priložnosti pred seboj, in vero, da bom hodil po tvoji poti, da bom vedno delal, kar ti ugaja.

Berilo

1 Sam 24,1–7

Ključna vrstica

Izpolnjevati tvojo voljo, moj Bog, me veseli, tvoja postava je v mojem srcu. Ps 40,9