Otvoritev motoristične sezone in krožna vožnja

Obisk dijakov Gimnazije Deák Téri iz Budimpešte
29. april, 2018
Binkoštni piknik 2018
20. maj, 2018

Otvoritev motoristične sezone in krožna vožnja

Na praznik dela se je skupina motoristov zbrala v evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti, da bi ob Božji besedi in glasbi zaprosila za zaščito in blagoslov ob otvoritvi motoristične sezone 2018. Ljubitelje jeklenih konjičkov je nagovoril duhovnik Leon Novak, ki je poudaril pomen osebnega odnosa z Bogom in življenja na podlagi Božje besede. Bogoslužje je s pesmimi slavljenja obogatila skupina SELAH. Po skupnem blagoslovu v cerkvi smo se motoristi odpravili na krožno vožnjo v mesto Völkermarkt na avstrijskem Koroškem.
Prvi postanek skupine je bil na prelepi razgledni točki blizu avstrijskega mesta Soboth, ki je priljubljeno zbirališče motoristov. Ob prijetnem kramljanju, kavici in prigrizku je naša druščina prebila prelepe trenutke v družbi številnih avstrijskih motoristov in uživala v čudovitem razgledu. Pot smo potem nadaljevali do mesta Völkermarkt , kjer smo si ogledali glavni trg in se potem odpravili k evangeličanski cerkvi Christuskirche, v kateri nas je sprejel naš rojak, duhovnik Igor Vukan. Po kratki predstavitvi cerkvene občine in opisa verskega življenja, smo se preselili na vrt župnišča. V prečudovitem ambientu in prijetni senci nas je duhovnik Igor ob pomoči mame Marte in brata Šanjija, ki sta bila ravno pri njem na obisku, pogostil z okusnimi dobrotami z žara.
Naši pogovori so se vrteli okrog Igorjevih vtisov glede novega delovnega mesta in življenjskega okolja, pa tudi aktualnih cerkvenih tem pri nas doma in v Avstriji. V ranih popoldanskih urah smo se Igorju iskreno zahvalili za gostoljubje in se odpravili nazaj proti Sloveniji. Naš zadnji postanek je bil pri znameniti gostilni Šiker, kjer smo se posladkali ob njihovi znameniti specialiteti, potem pa polni vtisov in lepih doživetij po umirjeni vožnji vsi zdravi in čili prispeli nazaj domov.

Leon Novak